ידיעה בלעדית של פסקדין, שפורסמה גם ב
לפסק הדין בעניין חלבי נ' בזק בינלאומי
לקוח בזק בינלאומי אשר הפסיק את התקשרותו עם החברה, גילה להפתעתו כי זו המשיכה לחייבו במשך 7 שנים מבלי שעשה כל שימוש בשירותיה. החברה, שהודתה במחדל, הסכימה להחזיר לו סכום חלקי בלבד. לפיכך, הגיש נגדה תביעה לפיצוי של 51 אלף שקל. מה נקבע?
מנוי של שירותי המרכזייה והעמדות החכמות של בזק בינלאומי, ביקש להפסיק את ההתקשרות עמה, וחתם בשנת 2002 על הסכם הפסק חיובים. אלא שלטענתו, למרות זאת, המשיכה בזק בינלאומי לחייב אותו בתשלום עבור המרכזיה במשך 7 שנים תמימות (עד שנת 2009).
לטענתו, איך שהדבר התגלה לו, הוא פנה לחברה בבקשה להחזר כספים, ונציג החברה הציע לו תחילה, זיכוי של 1,874.65 שקלים. לאחר מכן, הודיע הנציג ללקוח, כי אם יחתום על כתב קבלה ושחרור, הוא יזוכה עבור 3 שנים נוספות, אולם הלקוח סירב.
לבסוף, טען הלקוח, כי בזק בינלאומי הסכימה לאשר לו את הזיכוי על כל התקופה, אולם העמידה אותו על סכום כולל של 11,053.86 שקלים בלבד, בקיזוז הסכום שכבר קיבל.
בתביעה לפיצוי של 51 אלף שקל, שהגיש נגד בזק בינלאומי לבית משפט השלום בחיפה, טען הלקוח כי הסכום שהוצע לו נמוך משמעותית מתחשיב שערך עבורו רואה החשבון שלו. סכום התביעה כולל גם פיצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה לו והחזר שכר הטרחה ששילם לרואה החשבון.
בזק בינלאומי הודתה כי חייבה את הלקוח 7 שנים לאחר שההתקשרות הופסקה, אך טענה כי כיום, בחלוף למעלה משבע שנים, התביעה כבר התיישנה.
בנוסף טענה, כי הלקוח התרשל בכך שלא בדק את החשבוניות שקיבל במהלך השנים הללו, דבר שעשוי להוריד מסכום ההחזר.
על כך השיב התובע בחקירתו, כי 'ראה בנתבעת גוף אמין שיש לסמוך עליו 'בעיניים עצומות'.
בזק בינ"ל סירבה לפשרה
ראשית, הציעה השופטת רויטל באום לצדדים לסיים את התיק בפשרה, אך בזק בינלאומי סירבה. לפיכך, ניגשה השופטת להכריע בתביעה, וקיבלה אותה בחלקה.
ראשית, קבעה השופטת, כי טענת ההתיישנות אינה רלוונטית משום שבזק בינלאומי הודתה במסמכים ותרשומות שהתובע זכאי להחזר מלא.
הסתמכות עיוורת אינה התנהגות עסקית מקובלת
לגבי טענת ההתרשלות, פסקה השופטת כי הסתמכותו העיוורת של התובע על החברה אינה מהווה התנהגות עסקית מקובלת, וטוב היה עושה אם היה מעיין בחשבוניות שקיבל לאורך השנים, אך עם זאת- אין בכך כדי לפטור את בזק בינלאומי מחובתה להחזיר את הכספים שגבתה ביתר.
לבסוף קבעה השופטת, כי מקרה זה אינו מצדיק פסיקת פיצוי נוסף בגין עגמת נפש או סבל, וחייבה את בזק בינלאומי להשיב לתובע 23,160 שקל, ולשלם לו הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין של 10,000 שקל.
להקדיש 10 דקות בחודש לבדיקת ההוצאות
עו"ד רויטל זהר ירון, העוסקת בתחום הצרכנות, מסבירה כי "כאשר אנו, כצרכנים, מתקשרים עם ספקים שונים, בין על ידי הוראת קבע ו/או כרטיסי אשראי, עלינו לבדוק מדי חודש את פרטי החיוב".
"במקרה זה, התובע גילה את החיובים רק בחלוף 7 שנים. כדי למנוע מצב כזה, ניתן לבדוק בדרך הפשוטה והיעילה ביותר את מצב החיובים".
עו"ד זהר ירון ממליצה בחום, גם למי שאינו מתעסק ב'ניירת', להשקיע 10 דקות בחודש להתבוננות על ההוצאות. "הדבר עשוי לחסוך חיובים מיותרים ולמנוע עגמת נפש בעתיד. לא סתם לא נפסק פיצוי עבור רכיב עגמת הנפש במקרה זה", היא אומרת.
לפסק הדין בעניין חלבי נ' בזק בינלאומי
למדור: דיני צרכנות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.